Arap Devletleri Ligi (LAS) Türkiye Nezdindeki Misyon Başkanı Sayın Büyükelçi Dr. Malek MOUSLI, SESRIC Genel Merkezi’nde Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK’a bir nezaket ziyaretinde bulundu.
Görüşmede, SESRIC ile LAS arasında karşılıklı ilgi alanlarına giren çeşitli alanlarda yürütülen mevcut işbirliği ele alınarak, bugüne kadar gerçekleştirilen ortak çalışmaların ve elde edilen sonuçların önemine dikkat çekildi. Taraflar ayrıca, önemli uluslararası etkinlikler vesilesiyle hayata geçirilen ortak faaliyetlerin, iki kurum arasındaki kurumsal diyaloğun ve işbirliğinin geliştirilmesine sağladığı katkıyı vurguladı.
Görüşmelerde, SESRIC ile LAS arasındaki mevcut işbirliğinin daha sistematik ve sürdürülebilir bir çerçeveye kavuşturulması amacıyla, önümüzdeki dönemde bir Mutabakat Anlaşması (MoU) imzalanmasına yönelik imkânlar ve izlenebilecek yöntemler değerlendirildi. Söz konusu anlaşmanın, iki kurum arasında ortak faaliyetlerin çeşitlendirilmesine, bilgi ve deneyim paylaşımının artırılmasına ve karşılıklı öncelikler doğrultusunda yeni işbirliği alanlarının geliştirilmesine katkı sağlayacağı ifade edildi.
Görüşme, SESRIC ile LAS arasındaki mevcut ilişkilerin daha da güçlendirilmesi ve ortak hedefler doğrultusunda kurumsal işbirliğinin geliştirilmesine yönelik karşılıklı kararlılığın teyit edilmesiyle sona erdi.
Fotoğraf