SESRIC ve TÜBİTAK MAM, ‘Türkiye ve Pakistan arasında Deprem Sismolojisi Araştırması Projesi’ kapsamında sözleşme imzaladı
 
Tarih : 13 Aralık 2018 Yer : Ankara Türkiye

İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) ve TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (TÜBİTAK MAM), “Türkiye ve Pakistan arasında Deprem Sismolojisi Araştırması Projesi” kapsamında 13 Aralık 2018 tarihinde SESRIC Genel Merkezi'nde bir sözleşme imzaladı.

İmza törenine, her iki kurum temsilcilerinin yanı sıra, İslam Kalkınma Bankası Grubu Türkiye Bölgesel Yönetim Merkezi ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) temsilcileri katıldı. Ayrıca, Pakistan'ın Türkiye Büyükelçisi Sayın Muhammad Syrus Sajjad Qazi imza törenine şahitlik etti. Büyükelçi Qazi imza töreninde, deprem verilerinin işlenmesi ve analizi, sismik tehlike değerlendirmesi amaçlı zemin sınıflama çalışmaları, GPS veri toplama ve işlemesi konularını içeren söz konusu projenin, Pakistan’a sağlayacağı katkının önemine işaret etti.

Sözleşme ile TÜBİTAK MAM tarafından Pakistan Meteoroloji Bölümü Ulusal Deprem Gözlemevi’ne yönelik olarak uygulanacak kapasite geliştirme faaliyetlerinin iki yılda tamamlanmasını amaçlanmaktadır. Bu bağlamda eğitim faaliyetlerinin ilkinin Şubat 2019’da Pakistan’da gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir.

Resimler: https://flic.kr/s/aHsmxsRUen