SESRIC, İİT Ülkelerinde Helal Turizm ve Müslüman Dostu Otelcilik Hizmeti Üzerine Eğitim ve Seminer düzenlemiştir
 
Tarih : 13-16 Kasım 2018 Yer : Taşkent Özbekistan

SESRIC, 13-15 Kasım 2018 tarihlerinde, Özbekistan'ın Taşkent şehrinde “Helal Turizm ve Müslüman Dostu Otelcilik Hizmeti” konulu 3 günlük bir eğitim kursu düzenlemiştir.

Eğitim, ağırlıklı olarak, İİT ülkelerindeki Helal Turizmin durumuna, helal sertifikalandırma ve akreditasyonun tarihçesi ile güncel uygulamalara; Dünyadaki Helal Turizm standartlarına; İİT ülkelerinde Helal Turizm ürün ve hizmetlerinin geliştirilmesine ve pazarlanmasına odaklanmıştır.

Ayrıca eğitimde, İİT Ülkelerinde İslami Turizmin Geliştirilmesine Yönelik Stratejik Yol Haritası ve helal turizm stratejilerinin oluşturulması için nasıl bilgi edinileceği tartışılmıştır.

Eğitimde ele alınan diğer konular şunlardır: Müslüman Turistlerin İnanç Temelli İhtiyaçlarının Derinlemesine Anlaşılması; Helal Turizmin Ana Unsurları, İtici güçleri ve Sosyo-Ekonomik ve Kültürel Boyutları ve İİT Ülkelerinde Helal Turizm için Stratejik İletişim ve Markalaşma Tasarımı.

Teorik eğitimin ardından, çeşitli Müslüman Dostu otel ve mekânlara bir çalışma ziyareti gerçekleştirilmiştir.

Söz konusu eğitim, İİT Turizm Kapasite Geliştirme Programı (Tr-CaB) çerçevesinde düzenlenmiştir.

Bu kapsamda, SESRIC, 16 Kasım 2018 tarihinde, Özbekistan'ın tarihi kenti Semerkant’ta “İİT Ülkelerinde Helal Turizm” konulu bir Seminer düzenlemiştir. Seminer başlıca, Helal kavramını, tanımını, alanlarını ve uygulamalarını anlamaya; seçilmiş İİT Üyesi Ülkelerdeki mevcut Helal uygulamalarına ve Üye Ülkelerdeki Helal Turizmin durumuna odaklanmıştır. Seminere İpek Yolu Uluslararası Turizm Üniversitesi ev sahipliği yapmıştır.