İİT Üyesi Ülkelerin Kalkınmasında Kadının Rolüne İlişkin 7. Bakanlar Konferansı
 
Tarih : 30 Kasım - 01 Aralık 2018 Yer : Ouagadougou Burkina Faso

İİT Üyesi Ülkelerin Kalkınmasında Kadının Rolü Bakanlar Konferansının Yedinci Oturumu, 30 Kasım - 1 Aralık 2018 tarihlerinde Burkina Faso'da, “İİT Üyesi Ülkelerde Kadınların Güçlendirilmesi: Zorluklar ve Beklentiler” teması ile gerçekleştirilmiştir. ”

Konferans, İİT Üyesi Ülkelerde kadınların güçlendirilmesine ilişkin çeşitli meseleler ile zorlukların ve kadınların ulus inşasındaki rollerinin tartışılmasına imkân sağlamıştır.

Ayrıca Konferansta, İİT Ülkeleri arasında işbirliğinin artırılması amacıyla, İİT Üyesi Ülkelerde kadınların karşılaştığı zorlukların giderilmesine yönelik uygun çözüm mekanizmaları tartışılmıştır.

SESRIC, Konferans sırasında, “Kalkınma İçin Kadın Girişimciliğinin Artırılması” konulu 2018 İİT Kadın ve Kalkınma Raporu'nu sunmuştur.

Raporda, İİT Üyesi Ülkelerdeki kadınların durumu en güncel istatistikler kullanılarak karşılaştırmalı bir perspektifle sunulmaktadır. Öte yandan, Raporun tematik bölümü “kalkınma için kadın girişimciliğinin arttırılması” konusuna odaklanmaktadır.

Rapor ayrıca, kadınların durumunun iyileştirilmesi ve İİT Üyesi Ülkelerin kalkınmasına katkılarının artırılması amacıyla politika yapıcılar için bir dizi politika önerisi sunmaktadır.