SESRIC, Genç Diplomatlar için İkinci İİT Diplomasisi Eğitimi düzenledi
 
Tarih : 26-29 Kasım 2018 Yer : İstanbul Türkiye

SESRIC, 26-29 Kasım 2018 tarihlerinde İstanbul’da, İİT üye ülkelerinden gelecek genç diplomatlar için İkinci İİT Diplomasisi Eğitimi düzenledi.

4 gün sürecek olan eğitim, genç diplomatların diplomasi becerilerini geliştirmeyi amaçladı. Ayrıca eğitim, İslam ülkelerinin karşı karşıya olduğu zorlukların üstesinden gelme çabalarında daha etkin rol alabilmeleri için, Teşkilat’ın kuruluş hedef ve ilkeleri doğrultusunda, diplomatların İİT’nin uluslararası alanda sahip olduğu rolü üzerine sahip oldukları bilinci ve anlayışı da pekiştirmeyi hedefledi.

Ayrıca eğitim, İİT'nin rolünü ve başarılarını ve bağlı kurumlarının İslam dünyasının ve uluslararası toplumun karşı karşıya kaldığı siyasi, ekonomik, sosyal ve güvenlik sorunlarını ele almada yürüttüğü yararlı çalışmaları da destekler nitelikte oldu.

Bu programın ilk aşaması Kasım 2017'de hayata geçirildi ve programa, İİT Dışişleri Bakanlıklarından 35 genç diplomatın yanı sıra İİT üyesi devletlerin Dış İşleri Bakanlıkları’nda görev yapmakta olan diplomatlar katılım gösterdi.

Eğitim programı SESRIC’in, özellikle İİT Ülkeleri Dışişleri Bakanlıkları olmak üzere diplomasi paydaşları arasında güçlü bir ilişki oluşturma ve bu ilişkiyi geliştirmeye yönelik sürdürmekte olduğu çalışmalarının önemli bir parçasıdır.

Fotoğraflar: https://flic.kr/s/aHskNM58e5