SESRIC ve SMIIC İşbirliğini hızlandırmak için Mutabakat Zaptı İmzaladı
 
Tarih : 27 Temmuz 2018 Yer : Ankara Türkiye

İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) ve İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) iki kurum arasındaki işbirliğini daha da geliştirmek için bir Mutabakat Zaptı (MoU) imzalamıştır. Anılan Mutabakat Zaptı, SESRIC Genel Direktörü Büyükelçi Sn. Musa Kulaklıkaya ve SMIIC Genel Sekreteri Sn. İhsan Övüt tarafından 27 Temmuz 2018 tarihinde SESRIC Genel Merkezi'nde imzalanmıştır.

Mutabakat Zaptı, İİT içi ticareti artırmaya yönelik programları belirlemek için analiz ve bilgi paylaşımı ile istatistik, sosyo-ekonomik araştırma, proje geliştirme ve uygulama, eğitim ve teknik işbirliği alanlarındaki faaliyetlerde koordinasyonu kolaylaştırmayı hedeflemektedir.

Büyükelçi Sn. Kulaklıkaya, üye devletlerarasında mal ve hizmet alışverişini hızlandırmak amacıyla standartların uyumlaştırılması alanında ve diğer özel standartlar geliştirme konusunda önemli bir role sahip İİT kuruluşu olan SMIIC ile Mutabakat Zaptı imzalamaktan memnuniyet duyduğunu belirtmiştir.

Sn. İhsan Övüt ise, istatistiğin çeşitli kalite meselelerine çözüm bulunmasındaki rolünün altını çizerken bu Mutabakat Zaptını iki kurum arasındaki işbirliğine yeni bir yol açan bir fırsat olarak nitelendirmiştir.

İslam Ülkeleri için Standartlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC), Üye Devletlerde uyumlaştırılmış standartları hayata geçirmeyi ve ticaretin önündeki teknik engelleri ortadan kaldırmayı ve böylece İİT içi ticareti geliştirmeyi amaçlayan bir İİT kuruluşudur. SMIIC, üye ülkeler arasında mal ve ürünlerin değişimini hızlandırmak amacıyla sertifikalandırma ve akreditasyon çerçevesini oluşturur.

Fotoğraflar