İslami Turizm Ekosisteminin İslam İşbirliği Teşkilatı Üye Ülkelerinde Geliştirilmesi: Destinasyon ve Sektör Geliştirme
 
Tarih : 09-12 Temmuz 2018 Yer : Malatya Türkiye

İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) tarafından 9-12 Temmuz 2018 tarihlerinde Malatya‘da “İslami Turizm Ekosisteminin İslam İşbirliği Teşkilatı Üye Ülkelerinde Geliştirilmesi: Destinasyon ve Sektör Geliştirme” konulu bir eğitim hayata geçirilmiştir.

Müslüman dostu turizmi ülkelerinde nasıl geliştirebilecekleri ve bu alanda ilgili sektörün geliştirilmesi için neler yapılabileceği konusunda kapasite geliştirilmesi amaçlanan eğitim kapsamında 13 İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Üye ülkesinden toplam 26 katılımcı 4 gün boyunca Malatya’da panel, eğitim ve saha çalışmasına katıldılar. Söz konusu eğitim programı, Malezya Turizm ve Kültür Bakanlığına bağlı Malezya İslam Turizm Merkezi bünyesindeki eğitmenler tarafından yürütlmüştür.

Eğitim programı sonrası katılımcılar iki gün boyunca Malatya ili sınırları içinde bulunan Battalgazi, Darende ve Arapgir ilçelerinde yer alan Müslüman dostu turizm potansiyeli olan destinasyonlara teknik saha ziyaretinde bulundular. Program’ın ayrıca Malatya ilinin turizm potansiyelleri hakkında 13 farklı ülkeden ve coğrafyadan gelecek katılımcılara birinci elden deneyim kazandırmış ve Malatya’nın geleceğe yönelik turizm gelişim stratejisi ve rotalarının oluşturulmasına da katkıda bulunmuştur.