SESRIC ve Türk Kızılayı mutabakat muhtırası imzaladı
 
Tarih : 05 Şubat 2018 Yer : Ankara Türkiye

SESRIC ile Türk Kızılayı Derneği, kalkınma projeleri ve ortak girişimler yoluyla İİT ülkelerindeki yoksulluğu azaltmak ve insani yardım kuruluşlarının kapasitesini artırmak için mutabakat muhtırası imzaladı.

SESRIC Genel Müdürü B.E. Musa Kulaklıkaya ile Türk Kızılayı Başkanı Dr. Kerem Kınık tarafından imzalanan mutabakat muhtırasında insani yardım kuruluşlarının kapasitelerini artırmak ve geliştirmek için her iki tarafın işbirliğine ihtiyaç duyulduğu vurgulandı. Bunun yanısıra SESRIC’in eğitim programları ve teknik işbirliğiyle farklı araştırmalar gerçekleştirilerek İİT ülkelerinin refah ve zenginliğini geliştirmeye yapabileceği katkı da not edilmiştir.

Mutabakat muhtırasının imzalanması ile ortak çaba ve ilgi alanlarında yakın işbirliği ve ortaklığın önemi vurgulanırken, iki kuruluş etkin ve sistematik istişareleri sürdürmek, işbirliğini güçlendirmek, karşılıklı bilgi alışverişi yapmak, ortak programlar düzenlemek, araştırmalar yapmak ve İİT ülkelerinin yararına kalkınma projeleri başlatmak suretiyle birbirlerini destekleyeceklerdir.