‘İş Güvenliği ve İş Hijyeni’ konulu Teknik Eğitim Programı Sertifika Töreni
 
Tarih : 14-18 Aralık 2015 Yer : Ankara Türkiye

İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik, Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC), T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü Başkanlığı (İSGÜM) ile birlikte 14-18 Aralık 2015 tarihlerinde Ankara’da İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üye ülkelerine yönelik düzenlediği “İş Güvenliği ve İş Hijyeni” konulu teknik eğitim programı, SESRIC Genel Merkezi’nde düzenlenen kapanış ve sertifika töreniyle sona erdi.

“Gürültü Maruziyeti”, “Toz Maruziyeti”, “Ağır Metal ve Silis Maruziyeti” gibi İş Hijyeni konularının yanı sıra, “Risk Değerlendirmesi ve Uygulaması” konularında dört gün boyunca eğitim gören uzmanlar, sertifikalarını SESRIC Genel Direktörü Büyükelçi Musa Kulaklıkaya ve İSGÜM Genel Müdürü Kasım Özer’den aldılar.

Kapanış töreninde konuşan Büyükelçi Musa Kulaklıkaya, iş sağlığı ve güvenliği konusunun ulusal kalkınmadaki rolüne dikkat çekti.

İSGÜM Genel Müdürü Kasım Özer de düzenlenen eğitimlerin verimliliğini vurgulayarak, İİT üye ülkelerinin de bu gibi etkinliklerin kendi ülkelerinde düzenlenmesini teşvik ederek, üye ülkeler arasındaki işbirliği ve bilgi alışverişine katkıda bulunmalarının önemine değindi.

SESRIC Eğitim ve Teknik İşbirliği Departmanı Direktörü Mehmet Fatih Serenli’nin merkez hakkındaki sunumunun ardından, katılımcılar sosyal programa katılmak üzere SESRIC’ten ayrıldılar.

Photos