SESRIC ve Yeşilay Arasında Mutabakat Zaptı İmzalandı
 
Tarih : 20 Kasım 2015 Yer : İstanbul Türkiye

İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) ve Yeşilay arasında İstanbul’da mutabakat zaptı imzalandı. SESRIC ve Yeşilay, her türlü bağımlılıkla mücedelede “Uluslararası Bağımlılıkla Mücadele” protokolünü imzaladı. İmzalanan protokolün amacı, bağımlılıkla mücadelede ulusal ve uluslararası farkındalığı artırmak.

Mutabakat zaptı SESRIC Genel Direktörü Büyükelçi Musa Kulaklıkaya ve Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk tarafından imzalandı.

İmzalanan protokol çerçevesinde; bağımlılıklarla ilgili farkındalığı artırmak için araştırma, eğitim aktiviteleri gerçekleştirilecek. Bunun için ulusal, bölgesel ve uluslararası düzeyde işbirliği yapılacak. Bağımlılıkların zararlarını azaltmak için bilimsel yaklaşımlar ve kanıta dayalı politikalar geliştirilerek uygulanması desteklenecek. Taraflar arasında çok sektörlü bir yaklaşım sağlamak için devlet ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliği geliştirilecek. Bağımlılıkla mücadeleye daha fazla dikkat çekmek amacıyla; uluslararası etkinlikler, eğitim seminerleri, sempozyumlar düzenlenecek.

Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, bağımlılıkla mücadelede gerçekleştirdikleri önleyici çalışmaların dünyaya örnek olmasının ve yaygınlaştırılmasının kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Yeşilay’ın Türkiye genelinde uyguladığı bir çok önleyici çalışmanın bulunduğuna dikkat çeken Öztürk, “Bu projelerimiz bilimsel temelli ve hedef kitleye uygun olarak tasarlanıp yürütülmektedir. Bu anlamda projelerimiz küresele de hitap edebilecek bir yapıya sahip. İmzaladığımız bu protokolle, SESRIC’in yapılandırmasının olduğu ülkelerde projelerimiz bir model olacak.” diye konuştu.

SESRIC Genel Müdürü Musa Kulaklıkaya ise konuşmasında, çalışmalarıyla toplumun her katmanına hitap eden ve ulaşan Yeşilay ile işbirliği yapmanın kurumları için çk kıymetli olduğunu belirtti. Yeşilay’ın kökleri güçlü, bağımlılıklar hakkında nasıl hareket edileceğini bilen sağlam bir kuruluş olduğunu belirten Kulaklıkaya, “Bu güzide kuruluşumuzun birikimlerini, rahatlıkla uygulanabilecek metotlarını başka ülkelere taşımakta vesile olacağız” dedi.