Ramallah’ta Uluslararası Resmi İstatistikler Konferansı
 
Tarih : 20-22 Ekim 2015 Yer : Ramallah Filistin

İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) sponsorluğunda Filistin Merkez İstatistik Bürosu (PCBS) Ramallah’ta “Uluslararası Resmi İstatistikler Konferansı” düzenledi.

Konferans Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Filistin Başbakanı Rami Hamdallah himayesinde Filistin Kızılay binasında gerçekleştirildi.

Konferansa SESRIC’i temsilen Yayımlama ve BT Bölümü Direktörü Hüseyin Hakan Eryetli iştirak etti. Eryetli, SESRIC’in 2007’den bu güne değin çalışmaları hakkında istatistiksel faaliyetlerinden bahsederek, son iki yılda düzenlediği 140 eğitimden 60’ı İİT bölgesindeki istatistik alanındaki ekonomik istatistik konuları üzerinde olduğuna dikkat çekti. Öte yandan Eryetli turizm ve yoksulluk istatistikleri taleplerinin önemli ölçüde arttığının altını çizdi.

Konferansa Mısır, Irak, Ürdün, Tunus, Sudan ve Birleşik Arap Emirlikleri Ulusal İstatistik Ofislerinin yanı sıra, Brezilya, Almanya, Güney Afrika ve İsveç Ulusal İstatistik Ofisleri de toplantıya iştirak etti.

Uluslararası Resmi istatistikler Konferansı ile ilgili daha ayrıntılı bilgi için resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.