Arap İstatistikleri İnisiyatifi Teknik Komitesi İkinci Toplantısı
 
Tarih : 21-22 Ekim 2015 Yer : Abu Dhabi Birleşik Arap Emirlikleri

Arap Para Fonu tarafından “Arap İstatistikleri İnisiyatifi Teknik Komitesi İkinci Toplantısı ‘ArabStat’” Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dhabi’de düzenledi.

Toplantıya Ulusal İstatistik Ofisleri temsilcileri, Arap Devletlerinin Merkez Bankaları ve Maliye Bakanlarının yanı sıra Uluslararası Para Fonu (IMF), İslam Kalkınma Bankası (IDB), Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi, İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC), Birleşmiş Milletler Batı Asya Ekonomik ve Sosyal Komisyonu (UNESCWA) gibi uluslararası kuruluşlar katılmıştır.

Arap İstatistikleri İnisiyatifi Teknik Komitesi İkinci Toplantısı’na SESRIC’i temsilen kıdemli araştırmacı Dr. Atilla Karaman iştirak etmiştir.

“ArabStat” inisiyatifi 2013 yılında Arap Ülkelerinin istatistiksel kapasitesini güçlendirme ve istatistiksel faaliyetlerinin uluslararası standartlara, konseptlere ve yöntemlere göre, uygulanmasını teşvik etme amaçlı başlatılmıştı. Aynı zamanda Arap Ülkeleri hakkında istatistiksel bilginin yayılmasını teşvik edilmesi amaçlanmaktadır.

Arap İstatistikleri İnisiyatifi Teknik Komitesi İkinci Toplantısı ile ilgili daha ayrıntılı bilgi için resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.