2. Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Konferansı
 
Tarih : 11-13 Eylül 2015 Yer : İstanbul Türkiye

İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik, Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC),  İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Uluslararası İslam Ekonomi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi, Albaraka Türk Katılım Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası, Dünya Bankası Küresel İslami Finans Geliştirme Merkezi ve de Borsa İstanbul’un desteği ile birlikte 11-13 Eylül 2015 tarihlerinde İstanbul’da, 2. Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Konferansı düzenlendi.

Konferansın temel amacı; İslam Ekonomisi ve Finansı  konularında çalışan akademisyenler, uygulayıcılar ve araştırmacıların bilimsel çalışmalarının teşvik edilmesi ve ilgili literatürün geliştirilmesi konusunda işbirliğinin artırılması.

Konferans İslam Ekonomisi, Finansı ve Bankacılık alanında ilgisi olan tüm katılımcılara açıktı.

2. Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finans Konferansı hakkında daha ayrıntılı bilgi için resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz. 

SESRIC ayrıca, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Uluslararası İslam Ekonomi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi ile birlikte 13-15 Eylül 2015 tarihlerinde İstanbul’da, 2. Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Yaz Okulu düzenledi.
Yaz okulunun temel amacı, İslam ekonomisi ve finansı çerçevesinde temel bilgileri paylaşmak ve bu alanda akademik çalışmaları teşvik etmek. Öte yandan İslam Ekonomisi ve  Finansı alanında uzmanlar arası işbirliğine ve koordinasyonuna katkı sağlamak ve için fırsat zemininin oluşturulması hedeflenmiştir.

Yaz Okulundaki eğitim Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Ekrem Erdem, Sakary Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünden Doç.Dr. Mahmut Bilen ve çok sayıda akademisyenler katıldı.

2. Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Yaz Okulu hakkında daha ayrıntlı bilgi için remsi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.