Endonezya’da İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (İİT) 3. Çalışma Bakanları Konferansı
 
Tarih : 28-30 Ekim 2015 Yer : Jakarta Endonezya

İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (İİT) 3. Çalışma Bakanları Konferansı Ekim 2015’te Endonezya’nın başkenti Cakarta’da “İİT Ülkelerinde İş Sağlığı ve Güvenliği ile Genç İstihdamının Yaygınlaştırılması” konu başlığını taşıyan konferans düzenlendi.

İİT 3. Çalışma Bakanları Konferansı’na hazırlık niteliği taşıyan Uzmanlar Toplantısı’na 35 ülke Bakanları ya da heyet başkanları katıldı. Toplantıya ayrıca İİT Genel Sekreterliği ve uluslararası temsilciler yanı sıra İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) Genel Direktörü Büyükelçi Musa Kulaklıkaya ve SESRIC Kıdemli Araştırmacı Dr. Kenan Bağcı katılmışlardır.

Açılış töreni ardından SESRIC adına Dr. Kenan Bağcı, Sosyal Koruma, İstihdam ve İşgücünde İşbirliği Çerçevesi, İİT İşgücü Piyasası 2015 Raporu’nun sunumu yaptı. SESRIC’in kuruluşundan bugüne değin ilk defa “İşgücü Piyasası” ile alakalı bir rapor sunulmuştur. 

SESRIC, İİT İş Sağlığı ve Güvenliği Ağı (OIC-OSHNET), İİT Kamu İstihdam Kurumları Ağı (OIC-PESNET) kapsamında yürütülen faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Konferansta ayrıca gelecek iki yılda işgücü, istihdam ve sosyal koruma gibi alanlarda, İİT içinde işbirliğini ön gören ve yol haritası içeren bir yasa tasarısı ve Cakarta Deklarasyonu kabul edildi.

İİT 3. Çalışma Bakanları Konferansı ve resmi dokümanlar için bu linke tıklayabilirsiniz.