İİT 42. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı Kuvety'in evsahipliğinde gerçekleştirildi
 
Tarih : 27-28 Mayıs 2015 Yer : Kuveyt Kuveyt

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 42. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı 27-28 Mayıs tarihleri arasında Kuveyt’te gerçekleştirildi.

"Hoşgörü ve Terörle Mücadele'de Ortak Vizyon" temalı toplantının açılış konuşmalarını Kuveyt Emiri Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı ve İİT Dışişleri Bakanları Konseyi Başkanı Adil el-Cubeyr ve İİT Genel Sekreteri İyad Medeni yaptı.

İki gün süren toplantıda tarşılan ana gündem maddeleri arasında Filistin, Suriye, Yemen ve Libya'daki gelişmeler, İslam dünyasındaki çatışmalar, terörizmle mücadele, İslamofobi ve kutsal değerlere yapılan hakaretler, İİT üyesi olmayan ülkelerdeki Müslüman azınlıkların durumu konuları öne çıktı.

İİT 10 Yıllık Eylem Planı'nın tüzel ve yasal şartları, Myanmar'daki Rohingyalı Müslümanlarla ilgili son gelişmeler, Mali ve Somali'deki barış süreci ve bu bölgelerideki kalkınma ve yediden yapılanma destekleri de toplantıda görüşülen maddeler arasında yer aldı. Toplantı sonrasında Üye Ülkeler “Kuveyt Deklarasyonu” kabul ettiler.

42. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısında Merkez, SESRIC Genel Direktörü Büyükelçi Musa Kulaklıkaya, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Departmanı Direktörü Nebil Dabour, ve İdari ve Mali İşler Departmanı Direktörü Ömer Faruk Duman'dan oluşan delegasyon tarafından temsil edildi.

Fotoğraflar